In de Buurt

Beleef Zeeuws-Vlaanderen op een authentieke manier.

Koeien op de dijk

Kloosterzande is gesticht door monniken van de abdij Onze-Lieve-Vrouw Ter Duinen uit Koksijde (West-Vlaanderen), die in de 12e eeuw een uithof stichtten: Hof te Zande. De monniken van de Cisterciënzerabdij voerden bedijkings- en ontginningswerken uit. De kapel van Hof te Zande is in 1250 A.D. gebouwd. Later is die nog verwoest, maar uiteindelijk weer hersteld.

 

Het klapkot op PaalVlak bij Kloosterzande ligt het plaatsje Paal. Het kent een haventje, dat droog valt bij laag water. Aan de haven van Paal staat het klapkot, een ‘praet’uusje’. Vertel er je verhaal en er zal worden geklapt! Tegenover het klapkot bevindt zich eetcafé In ‘t zicht der Schelde, gezellig en authentiek.

 

Saeftinghe

Ook vlakbij vindt u Het verdronken land van Saeftinghe, een belangrijk natuurgebied in Zeeuws-Vlaanderen. Het gebied wordt beheerd door Stichting Het Zeeuwse Landschap en trekt jaarlijks vele bezoekers. Een bezoekerscentrum, van waaruit ook excursies worden georganiseerd, is te vinden in buurtschap Emmadorp. De geschiedenis van Saeftinghe is eveneens beschreven in Suske & Wiske en het verdronken land. Een aanrader!